יצחק גוילי| איש האלוהים
איש עסקים בתחום הנדל"ן, רואה חשבון ומשורר. יליד 1964 נשוי ואב לשלושה ילדים. מתגורר בקיסריה. ספר ביכוריו 'ספק חשכה' ראה אור בשנת 2019 בהוצאת נוצה. שיריו של גוילי התפרסמו בכתבי עת מקוונים ויצירותיו הוקראו בבמות שונות ברחבי הארץ.

"וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-אַהֲרֹן, קַח אֶת-הַמַּחְתָּה וְתֶן-עָלֶיהָ אֵשׁ מֵעַל הַמִּזְבֵּחַ וְשִׂים קְטֹרֶת, וְהוֹלֵךְ מְהֵרָה אֶל-הָעֵדָה, וְכַפֵּר עֲלֵיהֶם: כִּי-יָצָא הַקֶּצֶף מִלִּפְנֵי יְהוָה, הֵחֵל הַנָּגֶף. יב וַיִּקַּח אַהֲרֹן כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר מֹשֶׁה, וַיָּרָץ אֶל-תּוֹךְ הַקָּהָל, וְהִנֵּה הֵחֵל הַנֶּגֶף, בָּעָם; וַיִּתֵּן, אֶת-הַקְּטֹרֶת, וַיְכַפֵּר, עַל-הָעָם. יג וַיַּעֲמֹד בֵּין-הַמֵּתִים, וּבֵין הַחַיִּים; וַתֵּעָצַר, הַמַּגֵּפָה" (במדבר פרק י"ז, פס' י"א)
אִישׁ הָאֱלֹהִים
מֵעוֹלָם לֹא רָצִיתִי לִהְיוֹת מֶלֶךְ.
הַאֲמֵן לִי, מִשַּׁחַר יַלְדוּתִי
רָצִיתִי לִהְיוֹת אִישׁ הָאֱלֹהִים,
כְּמֹשֶׁה עַל הַגִּבְעָה בִּרְפִידִים
הַנּוֹשֵׂא כַּפַּיִם
אֶל הַשָּׁמַיִם
וְעַמּוֹ גּוֹבֵר עַל הָעֲמָלֵקִים.
הַאֲמֵן לִי, רָצִיתִי לִהְיוֹת
כְּאֵלִיָּהוּ עַל הַר הַכַּרְמֶל
שְׁלִיחוֹ שֶׁל הָאֵל
הַמַּמְטִיר מָטָר מִשָּׁמַיִם שֶׁל בַּרְזֶל,
וְעַכְשָׁו עַד מְאוֹד
לִהְיוֹת כְּאַהֲרֹן נוֹשֵׂא הַמַּחְתָּה
וּבִקְטֹרֶת מִלִּים לְהָנִיס מַגֵּפָה.
הערת המערכת: בפרשת קורח מסופר על הענשת בני ישראל במגיפה, שהפילה חללים רבים, ועל האשמת בנ"י את משה ואהרון (הכהן הגדול ואחיו של משה) בעונש שבו בחר האל להענישם. כאשר משה ואהרון מבקשים את רחמי האל באוהל מועד למען יסיר המגיפה מהעם, הוא מסרב, סירוב שמציב אותם בדילמה קשה בין ציות לאל לבין הגנה על העם מפני הגזירה הארורה. בהוראת משה, ובניגוד לצו האלוקי, אהרון הכהן רץ אל המחנה עם המחתה (כלי להעברת גחלים), ניצב בין המתים (מהמגיפה) לאלו שנותרו בחיים, מבעיר את הקטורת ומכפר על העם ומצילם מהגזרה. המשורר יצחק גוילי, משתמש בשירו 'איש האלוהים' באלוזיה מספר במדבר (פרשת קורח) ומקבל על עצמו בענווה את תפקיד איש האלוהים בעת הקשה ומבקש להיות כאהרון לשאת את המחתה ובקטורת מילותיו הפואטיות להניס את המגיפה.